Kruidige wok met kip, paksoi en sobanoedels

Je kunt jezelf maar zó vaak wijsmaken dat je niet op foto pakt. Soms moet je de waarheid onder ogen zien en de harde beslissing nemen om op dieet te gaan. Oh ja, het D-woord, ik heb het uitgesproken. Laten we eerlijk zijn, niemand gaat graag op dieet! Dieet betekent dan ook al te vaak smaakloze troep, vreemd smakende light-producten en taaie bruine rijst. Maar, dat hoeft het niet te zijn. Ik maakte gisteren deze heerlijke wok. Niet alleen had ik de rest van de avond geen hongergevoel meer, het was zelfs zo lekker dat ik dit recept met jullie moet delen.

voor 2 personen

Ingrediënten:

Voor de marinade van de kip
  • 250 g kippenfilet
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1/4 groene chilipeper (zonder zaadjes)
  • 2 lenteuitjes
  • peper
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • een scheutje zonnebloem- of arachideolie
Voor de rest:
  • 1 paksoi
  • 5 lenteuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 groene chilipeper
  • 1 duimgroot stuk gember (geraspt)
  • peper
  • 3 eetlepels sojasaus
  • half glas water
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • scheutje zonnebloem- of arachideolie
  • 120 g sobanoedels (Dit zijn Japanse noedels van boekweitmeel. Je kan ze gewoon in de Delhaize kopen, maar als je ze niet vindt, kan je ze het best vervangen door rijstnoedels.)
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Werkwijze:
  1. Snijd de kip in kleine blokjes.
  2. Rasp de gember en de look. Snijd de chilipeper fijn en hak de lenteuitjes in stukjes.
  3. Meng de kippenblokjes met de look, gember, groene chili en lenteuitjes.
  4. Voeg de sojasaus en sesamolie toe.
  5. Strooi de sesamzaadjes erover en draai een paar keer met de pepermolen.
  6. Meng alles goed en laat gedurende ongeveer 30 minuten marineren.
  7. Verhit de wok en voeg een scheutje zonnebloem- of arachideolie toe.
  8. Bak de kippenblokjes snel op hoog vuur.
  9. Haal vervolgens de gebakken kippenblokjes uit de wok en hou ze apart op een bord of in een kommetje.
  1. Breng gezouten water aan de kook.
  2. Kook de noedels zoals vermeld op het pakje.
  3. Giet ze af als ze gaar zijn en bewaar ze even om ze op het einde toe te voegen aan de wok.
  1. Was de paksoi goed en snijd de paksoi in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.
  2. Rasp de gember en de look. Snijd de chilipeper fijn en snijd de lenteuitjes in grote stukken.
  3. Verhit de wok en voeg een scheutje zonnebloem- of arachideolie toe.
  4. Wok de paksoi samen met de gember, look, chilipeper en lenteuitjes gedurende een tweetal minuten op hoog vuur.
  5. Verminder vervolgens het vuur en voeg het water toe.
  6. Laat de paksoi vervolgens gedurende ongeveer 8 à 10 minuten zachtjes stoven.
  7. Als de paksoi bijna beetgaar is, zorg je dat het vocht bijna allemaal uit de wok verdampt door het vuur weer wat hoger te zetten.
  8. Voeg de sojasaus en de sesamolie toe. Kruid met wat peper.
  9. Voeg de gebakken kippenblokjes en gekookte noedels toe en meng alles goed.
  10. Proef en kruid bij indien nodig.
  11. Werk af met de sesamzaadjes.
  12. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten