voor 2 personen
Ingrediënten:
Voor de marinade van de kip
- 250 g kippenfilet
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel geraspte gember
- 1/4 groene chilipeper (zonder zaadjes)
- 2 lenteuitjes
- peper
- 1 theelepel sesamzaadjes
- 1/2 theelepel sesamolie
- een scheutje zonnebloem- of arachideolie
- 1 paksoi
- 5 lenteuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1/4 groene chilipeper
- 1 duimgroot stuk gember (geraspt)
- peper
- 3 eetlepels sojasaus
- half glas water
- 1/2 theelepel sesamolie
- scheutje zonnebloem- of arachideolie
- 120 g sobanoedels (Dit zijn Japanse noedels van boekweitmeel. Je kan ze gewoon in de Delhaize kopen, maar als je ze niet vindt, kan je ze het best vervangen door rijstnoedels.)
- 1 theelepel sesamzaadjes
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Rasp de gember en de look. Snijd de chilipeper fijn en hak de lenteuitjes in stukjes.
- Meng de kippenblokjes met de look, gember, groene chili en lenteuitjes.
- Voeg de sojasaus en sesamolie toe.
- Strooi de sesamzaadjes erover en draai een paar keer met de pepermolen.
- Meng alles goed en laat gedurende ongeveer 30 minuten marineren.
- Verhit de wok en voeg een scheutje zonnebloem- of arachideolie toe.
- Bak de kippenblokjes snel op hoog vuur.
- Haal vervolgens de gebakken kippenblokjes uit de wok en hou ze apart op een bord of in een kommetje.
- Breng gezouten water aan de kook.
- Kook de noedels zoals vermeld op het pakje.
- Giet ze af als ze gaar zijn en bewaar ze even om ze op het einde toe te voegen aan de wok.
- Was de paksoi goed en snijd de paksoi in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.
- Rasp de gember en de look. Snijd de chilipeper fijn en snijd de lenteuitjes in grote stukken.
- Verhit de wok en voeg een scheutje zonnebloem- of arachideolie toe.
- Wok de paksoi samen met de gember, look, chilipeper en lenteuitjes gedurende een tweetal minuten op hoog vuur.
- Verminder vervolgens het vuur en voeg het water toe.
- Laat de paksoi vervolgens gedurende ongeveer 8 à 10 minuten zachtjes stoven.
- Als de paksoi bijna beetgaar is, zorg je dat het vocht bijna allemaal uit de wok verdampt door het vuur weer wat hoger te zetten.
- Voeg de sojasaus en de sesamolie toe. Kruid met wat peper.
- Voeg de gebakken kippenblokjes en gekookte noedels toe en meng alles goed.
- Proef en kruid bij indien nodig.
- Werk af met de sesamzaadjes.
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten